Waqaf Pembinaan Tahfiz dan Masjid (Avengers Batch Ke 5)

Waqaf Pembinaan Tahfiz dan Masjid (Avengers Batch Ke 5)

Hari ni kita niatkan untuk BUAT WAQAF PEMBINAAN TAHFIZ DAN SURAU (ONE STOP CENTRE) di dalam Malaysia.

Tahfiz yang kita nak bina ni bukan tahfiz biasa2. Luar biasa. Sebab apa luar biasa? Sebab di sini murid2nya boleh hafal 30 juzuk quran dalam masa sebulan. Subhanallah. Cukup powerful tu.  Boleh cek maklumat tu di google teknik karantina.

Method ni sebenarnya di perkenalkan di Bandung, Indonesia. Alhamdulillah Serantau Muslim dengan kerjasama Darul Murtadha telah berjaya membawa masuk ilmu yang cukup mahal ni ke Sungai Petani, Kedah, Malaysia. 

Tapak pembinaan madrasah ni direnovate dari sebuah kilang papan, dan kerja renovationnya sudah ambil ratusan ribu. Dan kita masih ada baki berapa puluh ribu sahaja yang diperlukan. Sebab tu kita buka peluang ini untuk orang ramai untuk sama sama contribute.

Bayangkan betapa banyaknya pahala anda yang mengalir bila lahirnya ribuan hafiz berkat dari waqaf anda. Subhanallah.

Pagi ni juga kita nak fokus bantu duyuf , tetamu dari seluruh dunia yang datang ke Malaysia yang perlukan one stop centre untuk istirehat dan beribadah. Kita nak bina sebuah surau dilengkapi dengan pelbagai fasiliti lain berhampiran KLIA. Insya Allah Serantau Muslim akan jadikan tempat ini untuk orang ramai menuntut ilmu serta tempat melepaskan lelah sekiranya travel. 

Untuk fasa pertama, kita perlukan tanah lot berharga RM 210,000.  Tanah ini telah dikenal pasti dan akan mula dibuat pembelian sebaik sahaja kita ada dana tersebut. Fasa kedua akan dibuka untuk proses pembinaan pusat komuniti one stop centre ini insya Allah. Biar tempat ni jadi tumpuan ribuan orang setiap tahun. Supaya pahala jariahnya sentiasa mengalir kepada anda. Fuuh. Super powerful tu.

Dan kita juga allocate dalam RM 30,000 lagi untuk disalurkan kepada individu serta tempat yang memerlukan bantuan. Kita pilih tempat yang betul betul memerlukan. Insya Allah kita maklumkan dalam faceboook Serantau Muslim semua progress ini.


Total bantuan yang kita akan kutip hari ini Insya Allah ialah sebanyak RM 300,000. Ini bermakna, kita akan ada 1,500 slot sahaja dengan setiap lot wakaf berharga RM 200. Tapi jumlah ini sangat sedikit sebenarnya, ada lebih kurang 5,000 orang yang menunggu untuk menyumbang  ni. Subhanallah.

Dalam masa yang sama, kita juga buka amoun yang lain untuk beri peluang mereka yang tidak kemampuan untuk menyumbang.


Bonus buat anda, kita akan bukakan link pendaftaran ke dalam secret group Avengers bersama Ustaz Hakim buat sesiapa yang menyumbang pada hari ni. Subhanallah. Bestnya. Akhirat dapat, dunia pun dapat insya Allah.


Dan sebaik sahaja anda sudah mendaftar, bonus khas untuk anda.. Boleh terus tekan link ke secret group Avengers bersama Ustaz Hakim yang anda dapat dalam email selepas pendaftaran.


Terima kasih atas sumbangan dan wakaf anda.


Perhatian! Sila lengkapkan borang di bawah.

Ruangan yang wajib diisi

BUTIRAN PEMBELIAN

Produk Kuantiti Harga (RM)
Wakaf Pembinaan Tahfiz dan Masjid (RM 200 per lot ) HABIS STOK
Wakaf Umum (RM50) HABIS STOK
Wakaf Umum (RM100) HABIS STOK
Wakaf Umum (RM150) HABIS STOK
JUMLAH
JUMLAH KESELURUHAN (RM)
Caj Pengendalian (RM)

BUTIRAN PELANGGAN

Log Masuk atau
Ini khusus yang sudah menjadi ahli Avengers, anda buat sedekah dan mahu berikan slot masuk group avengers ini kepada orang lain.

BUTIRAN PEMBAYARAN

Sila lakukan bayaran berjumlah RM ke akaun bank pilihan anda di bawah.

  • Anda mesti memasukkan emel admin@serantaumuslim.org.my di ruangan emel semasa melakukan transaksi menerusi Perbankan Internet.
  • Anda mesti mengambil dan memuat naik gambar bukti pembayaran jika anda melakukan transaksi menerusi Mesin Deposit Tunai.
PenamaPERTUBUHAN KEBAJIKAN SERANTAU MUSLIM
No. Akaun564100421083
Buka Maybank2u